HELPSANA MEDICAL CENTER

         Mereu alaturi de tine!

Campina, Judetul Prahova STR. Henri COANDA, NR.11
Tel / Fax:    0244 375 303
Orange:     0754 375 303
Vodafone: 0722 375 303
HELPSANA MEDICAL CENTER
Prezentare Servicii medicale Lista medici Album foto Articole de specialitate Contact
Ecograf Voluson, marca General Electric, de ultima generatie, cu posibilitati de a efectua ecografie generala pentru adulti si copii, cardiaca, urologica, de san, ginecologica si obstetricala (ecografie 2D, tridimensionala 3D si 4D = tridimensionala in timp real). Clinica este dotata cu ECG computerizat de inalta fidelitate, test de efort si HOLTER ECG, pentru evaluarea cu mare precizie a afectiunilor cardiovasculare. HELPSANA Medical Center - va invita sa va simtiti ca si acasa!!

Consultatii de specialitate:

Ecografie

Este o metoda moderna si eficienta de investigare, neivaziva, lipsita de efecte secundare, ce a revolutionat imagistica medicala si a adus un plus de certitudine in punerea unui diagnostic. Ecografia este astazi o metoda accesibila pe scara larga, prezenta in orice unitate sanitara, iar examenul ecografic face parte dintre investigatiile de rutina.
Ecografia utilizeaza un fascicul de ultrasunete emis de sonda pe care medicul o misca pe corp, fascicul care strabate cu viteze diferite tesuturi diferite. In contact cu tesuturile si organele explorate, fascicolul emis este reflectat, recaptat de sonda si tradus cu ajutorul unui program in imagini afisate pe un monitor. Deoarece foloseste in explorarea organelor ultrasunete, ecografia nu produce practic nici un efect secundar, indiferent de organul analizat sau de durata examinarii.

Cabinetul nostru dispune de ecografe performante:
 • Ecograf Siemens Sonoline Sienna, cu sonda endovaginala si sonda abdominala, aflat in dotarea cabinetului de ginecologie;
 • Ecograf Doppler Color Vivid 5 (General Electric), dedicat pentru diagnosticul cardiovascular;
 • Ecograf Voluson 730 Expert (General Electric) , cu Doppler color si Power Doppler, dotat cu sonda abdominala 3D si real time 3D (numit si 4D), productie 2006.

 • Ecograful VOLUSON 730 EXPERT - primul si singurul sistem ecografic creat pentru acuratetea diagnosticului. Se pot construi imagini in timp real, sistemul permitand explorarea celor mai mici detalii in orice sectiune datorita tehnicilor de scanare 3D/4D VOLUME. inclusiv inregistrarea imaginilor pe DVD.
  Ecograful dispune de sisteme de investigatie cum ar fi sistemul Doppler, in variantele Doppler pulsat, Doppler codificat color, Power Doppler si evaluarea imagistica armonica.
  Cu Voluson 730 Expert nu numai ca se permite obtinerea unor imagini in timp real de calitate, dar se imbunatateste si imaginea 2D pentru stabilirea cu precizie a diagnosticului, avand aplicatii pentru abdomen, obstetrica-ginecologie, tesuturi moi, sistem vascular, cardiologie, urologie. /td>
  Investigarea poate fi urmarita simultan de Medic si de pacient.

  Ca urmare oferim urmatoarele tipuri de ecografii:
 • a) ecografie generala, efectuata de un colaborator medic imagist
 • b) ecografie ginecologica, abdominala sau endovaginala- care ofera o foarte clara vizualizare a ovarelor si uterului
 • c) ecografia mamara: implica examinarea sanilor cu sonda ecografica, in scopul detectarii unor noduli, chisti sau modificari structurale ale glandei mamare. Ecografia, chiar efectuata cu sonda de inalta definitie, cum este cea disponibila, poate necesita asocierea cu mamografia (examinarea cu ajutorul razelor X a sanului, asemanator radiografiei toracice)- care nu inlocuieste, ci completeaza informatiile ecografiei
 • d) ecografia obstetricala precoce, pentru depistarea sarcinii, si estimarea riscului de malformatii majore (pana la 12-14 saptamani de intarziere menstruala). Folosind un program special de calculator putem estima riscul de sindrom Down, trisomie 13 si trisomie 18 inca de la aceasta varsta de sarcina
 • e) ecografia morfologica prorpiu-zisa, pentru evaluarea formarii organelor fetale, a cresterii, a anexelor fetale, si chiar a sexului (pentru saptamanile 20-32)
 • f) ecografia 3D, indicata pentru vizualizarea mai buna a fetei, membrelor, scheletului, eventual a sexului. Ea nu inlocuieste ecografia morfologica, dar ajuta medicul si viitorii parinti sa inteleaga mai bine aspectul si dezvoltarea fatului. De asemenea, pe ecografele dotate cu optiunea 4D (cum este cazul pentru Voluson 730 Expert), se pot studia miscarile si comportamentul fatului.

 •  
  by treboR